Инициативата ще се проведе на паркинга на магазин Lidl  на

...
Инициативата ще се проведе на паркинга на магазин Lidl  на
Коментари Харесай

Изделия от дърво за първи път на фермерския пазар на Lidl

Инициативата ще се организира на паркинга на магазин Lidl  на бул. „ Царица Йоанна “ № 20, в ж.к „ Люлин “
Освен свежи сезонни артикули и деликатеси, клиентите на фермерския пазар ще могат да открият за първи път и произведения от дърво. Събитието се провежда по самодейност на Лидл България и ще се състои сред 11-13 юни, от 10.00 до 19.00 часа, на паркинга на магазин Lidl на бул. „ Царица Йоанна “ № 20, в ж.к „ Люлин “ в София.

Владимир Петров, производител от с. Джурово, община Правец ще предложи майсторски направени произведения от първокачествен дървен материал – главно от орех, дъб и маслина. Посетителите на пазара ще могат да открият дъски за рязане и сервиране, подноси, закачалки, неповторими огледала с арстистични рамки и други ръчно направени предмети за семейството. Освен умел и надарен, той е и обществен бизнесмен. Създава дърводелска арт работилница, в която обществено слаби хора от покрайнината добиват умения и благоприятни условия креативните им качества да бъдат оценени за първи път в живота им.

Посетителите на пазара ще могат да открият всичко належащо и за богата сезонна салата - сочни домати и свежи краставици от Сандански и от с. Лебница, както и микро растения от плантация Microgreens и даже оцет от „ Ябълкова градина “ от добричкото село Стожер.

Няма да липсва и многообразие от млечни артикули – кашкавал от смолянско, сирене от троянско, ръчен овчи кашкавал от Белене. Потребителите ще могат да създадат своя избор сред добре познатите деликатеси на плантация „ Шопар, бик и щука “ от линията „ Вино и мезе “ и продуктите на плантация „ Катарино “. Селекция виновност на винарна „ Магура “ от с. Рабиша, мед и пчелни артикули от селата Габърница и Галата и многообразие от чай от Самоковско и билкови тинктури от „ Билка чудодейка “, чакат още посетителите на пазара.

Сочни ягоди и малини от района на гр. Попово и череши от Сандански също ще зарадват клиентите на фермерския пазар.

Както и до момента, фермерският пазар ще се организира при съблюдаване на всички нужни ограничения против COVID-19. Партньори на Lidl по плана са „ Гастроном Смесен Магазин “ и Премиум Маркет 380 в партньорство с български аграрни производители, произвеждащи чиста храна и подкрепящи акцията “Избирам 380 - Купувам български артикули с потвърден генезис ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР